İmplant ve Ağrı

İmplant ve Ağrı

İmplant uygulamaları lokal anestezi (morfin değil) altında yapılıyor, günümüzde artık lokal anesteziler çok etkili ve ağrı neredeyse hiç yok. Fakat özellikle çoklu implant uygulamaların da veya kemiğin yetersiz olduğu durumlarda ilave cerrahilerde işlemler uzayabilir ve anestezinin etkisini kaybetmesiyle hafif acılar duyulabilir. Bu sorunda takviye anestezi yapılması ile çözülür.

İmplant uygulaması sonrası ağrı olur mu ?

İmplant uygulaması sonrası kemik ve yumuşak dokuda bir yara oluşuyor. Bu yaranın ağrısı ise; ağrı kesiciler ile büyük oranda giderilebiliyor fakat şişlik ve ağız içinde yara olması hastaya bir süre rahatsızlık verebilir. Şişlik te bazı ilaçlar ile önlenebiliyor. Fakat bunu her durumda tavsiye etmiyoruz. Şişlik ve ağrı özellikle kemiğe takviye yapılan operasyonlardan sonra daha fazla olabilir bu da normal bir durum.

İmplantım uygulandığı andan itibaren ağrılarım geçmedi ?

İmplant uygulamaları sonrasında ağrının 5-7 gün içinde tamamen geçmesi beklenir. Bu süreçten sonra normal şartlarda sadece yara bölgesinde hafif dişeti acıları kalabilir. Bunların dışında devam eden şiddetli ağrılar, implantınızda bir soruna işaret ediyor olabilir. Hekiminize başvurmanızı öneririz.

İmplant Protezim takıldıktan sonra ağrı ve rahatsızlık hissediyorum.

İmplant uygulamanız yapıldı, 3 aylık iyileşme süreci tamamlandı ve bu süreç boyunca rahattınız. Proteziniz takıldı ve bir süre sonra ağrı hissetmeye başladınız.

İmplantların etrafında doğal dişlerde olduğu gibi ağrı ve acıyı ileten hassas sinir uçları bulunmaz. Bu sebepten implantlarda ki problemler genelde sinsi ilerler ve belirti vermez.

Herşeye rağmen implantlarda diş benzeri ağrılara sebep olabilir. Geç dönem ortaya çıkan bu ağrılar genellikle protez kaynaklıdır ve dişetindeki inflamasyona bağlıdır. İmplant bölgesinde ki ağrıya dişlerinizi fırçaladığınızda kanama da eşlik ediyor ise hekiminize kontrole gitmenizi öneririz. Erken dönemde tespit edilebilecek problemler implantlarınızı kurtarabilir.

İmplant Akademi İletişim

0533 658 58 93

0212 225 66 76

0532 623 56 70